Peter-Jac Steenman 14/10/19 - 08/11/19


“Een werkelijk betoverende wereld en zo vol van rijmwerk over spiritualiteit, historie en visionair…. ”   Marc Mulders -Beeldend Kunstenaar

“Een innerlijke reis naar een ontmoeting met de ‘verwondering…” Geert Kollau -Beeldend Kunstenaar

De indrukwekkende werken (110x170cm en 250x140cm) passen verrassend goed in deze omgeving: De collectie olieverfschilderijen kun je feitelijk lezen als scenes uit een wonderlijke film in een gelaagdheid die is voortgekomen uit persoonlijke reflecties op het grotendeels bewogen levenspad van Peter-Jac. Als een ‘reiziger’ vertaalde hij zijn ervaringen en gevoelens in allegorische thema’s, verweven met kruisverbanden tussen historische iconografie, interculturele en religieuze aspecten en hedendaagse symboliek zoals betekenisvolle tatoeages. Het handschrift van Peter-Jac is uniek en getuigt enerzijds van ragfijn ingetogen realisme dat anderzijds doorvloeit naar een emotionele expressionistische benadering.Kern van zijn filosofie is gerelateerd aan ‘ontmoeten’ in het licht van de fundamentele vrijheid en uniciteit van de individuele mens waardoor er randvoorwaarden ontstaan die een persoonlijke evolutie genereren .

Hij verwijst hierbij met nadruk op een bewustwording van de essentie van het leven en die processen die als leermoment terug te vinden zijn in de natuur….

Peter-Jac werkte gedurende anderhalf jaar in alle stilte als een monnik aan zijn collectie in zijn bijzondere atelier in Oisterwijk.

14-20 oktober

dagelijks van 10 tot 18u

26 oktober-8 november

van maandag tot zaterdag

van 10 tot 18u

Gesloten 1-3 november