Panamarenko tribute 24/01/20 - 22/03/20


Around the world in 80 years- part 1


Panamarenko had een bijzondere interesse in het werk van Nostradamus….

De huidige evolutie van de coronapandemie, zou voor hem mogelijks dan ook geen verrassing zijn geweest…

 

Met spijt in het hart, maar omwille van bezorgdheid voor onze medewerkers, onze bezoekers en de maatschappij in het geheel,

zien we ons genoodzaakt de Tribute vroegtijdig te sluiten. En dit met onmiddellijke ingang (vanaf vrijdag 13 maart om 13u).

Alle argumenten hiervoor zijn u gekend via de uitgebreide berichtgeving in alle media.

We hopen, zou dat mogelijk zou blijken, te heropenen en u alsnog van deze mooie tentoonstelling te kunnen laten genieten.

Zodra dit duidelijk wordt, zullen we u hierover berichten via de website.

Beste groeten,

Verzorg uzelf en uw omgeving goed en hopelijk toch nog tot op een heropening.

Eveline Hoorens

Team A Punto

Team Campo & Campo

 

 

 

 

 

Van vierings – naar hommage tentoonstelling, het was een wending die we niet verwacht hadden. Droevig om het verlies maar des te enthousiaster om er een prachtig eerbetoon van te maken.

Er zijn mensen die precies voor niets goed zijn, maar die goeie tentoonstellingen kunnen maken. En het omgekeerde, die van alles kunnen, maar geen tentoonstellingen. Dat trekt dan op niks. Maar als ze goed gedaan is, dat geeft wel een goed effect op mij. In een super zaal […]

Panamarenko, interview 12-12-2019, reportage Terzake

 

Campo & Campo voelt zich vereerd om gastheer te zijn van  deze prachtige hommagetentoonstelling.

 

PANAMARENKO – AROUND THE WORLD IN 80 YEARS

24 januari 2020 -22 maart 2020

Van zwevende constructies en vliegende rugzakken over helikopters met pedalen, zeppelins, vliegtuigen, meikevers, onderzeeboten, en wandelende kippen. Enkel de term ‘kunstenaar’ op Panamarenko, of Henri Van Herwegen, plakken, doet afbreuk aan zijn kunnen. Noem hem gerust ook uitvinder, ingenieur, technicus, wiskundige, filosoof en visionair. Zijn oeuvre is zó uniek en innovatief, dat het onmogelijk is er een bepaalde stijl of stroming op te plakken. Zijn wondere wereld houdt het midden tussen pure wetenschap, technisch vernuft en kinderlijk enthousiasme. Volgend jaar zou Panamarenko 80ste verjaardag gevierd hebben, 2020 zal een hommagejaar worden. In januari organiseren wij een pop-uptentoonstelling. In de zomermaanden wordt dit vervolgd in het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen én met een wandeling doorheen de Antwerpse binnenstad. Tickets voor de expo bij Campo & Campo zijn vanaf 25 oktober te reserveren via www.panamarenko.be.

Vanaf januari 2020 loopt er bij ons een unieke hommagetentoonstelling. Zijn meest geliefde werken werden samengebracht, aangevuld met maquettes, zelden eerder geziene tekeningen, historische filmpjes en andere objecten van zijn imaginaire werken.

Van mei tot augustus volgt het tweede deel van de tribute. Zo houd je tijdens de feestelijke stadswandeling ‘Het Pana Parcours’ halt op plaatsen waar de grootmeester zijn sporen naliet. Tegelijkertijd kan je in het M HKA terecht voor een Virtual Reality tentoonstelling en een overzicht van Panamarenko zijn leven. Zijn huis in de Antwerpse Biekorfstraat  wordt – dankzij de samenwerking met M HKA –  in ere hersteld en opengesteld voor publiek.

 

Praktisch:

Around the World in 80 years

Pop-up tentoonstelling Campo & Campo, Grote Steenweg 19-21, Antwerpen

24 januari tot en met 22 maart 2020

Tijdens de Panamarenko Tribute zal de galerij 7/7 geopend zijn van 10 tot 18u

Tickets:  www.panamarenko.be

Klanten van Campo & Campo kunnen ons contacteren voor tickets.

Organisatie evenementen (ontbijt events, nocturne events):  carla@campocampo.be

De museale tentoonstelling, Panamarenko Tribute is rolstoeltoegankelijk, enkel de kleine commerciële expo van Campo & Campo niet.

Hommage Marcel van Jole

05/12 - 20/12

Meer info volgt binnenkort