Anna Aagaard Jensen 17/03/21 - 30/04/21


Anna Aagaard Jensen

@

Campo & Campo

 

In deze tijden waar velen het enkel hebben over de beperkingen focussen wij op de mogelijkheden. Onze tentoonstellingen plannen we niet langer ver op voorhand maar we zien wat ons pad kruist. Door te gaan zitten op de sculptuur van de jonge kunstenares Anna Aagaard Jensen (DK °1991) raakten we gefascineerd door heel het feministische of zelfs post-feministische concept in haar werk. Geen beter moment om haar tentoonstelling bij Campo aan te kondigen dan Internationale vrouwendag op 8 maart 2021.
Het label op de muur ‘Only women can sit on these chairs ‘ naast haar ontwerpen is duidelijk. Controversieel in deze tijden van gendergelijkheid? Als vrouw zit je wijdbeens in een pose die toch eerder onnatuurlijk aanvoelt. Door observatie van de gasten in een ‘late night show’ zag de jonge designer hoe mannen systematisch meer ruimte inpalmen en vrouwen eerder in een gereserveerdere houding zitten. Dit trekt ze door naar het fenomeen ‘manspreading’ in het openbaar vervoer. Met haar stoelen alludeert ze ook op de befaamde pose in de film Basic Instinct.
De dualiteit van de vrouw als verleidster in combinatie met de macho mannelijke pose: het is een thema waar we op café languit over zouden willen palaveren. Nu hopen we dat we met de bezoekers van deze tentoonstelling erover kunnen filosoferen.

Deze tentoonstelling kadert in het project Women with Attitude @ Campo & Campo dat zal resulteren eind 2021 in een tentoonstelling over vrouwen doorheen de kunstgeschiedenis van de 17de eeuw tot 1950
Welkom van 17 maart tot 30 april 2021 van maandag tem zaterdag van 10u tot 18u

De galerij is gesloten tijdens het paasweekend (zaterdag 3 tem maandag 5 april 2021)

Paul Van Hoeydonck

20/08 - 08/10

Meer info volgt binnenkort